Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1842
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Teljesen mindegy, hogy a háromszögön belül hol helyezkedik el a vadászlak és a magaslesek, mivel geometriai szempontból az erdő háromszögéből úgy kapjuk a magaslesek által alkotott háromszöget, hogy felére kicsinyítjük úgy, hogy a kicsinyítés középpontja a vadászlak. A nagy háromszög kerülete 3+4+6=13 km, így a kisebb háromszög kerülete ennek fele, vagyis 6,5 km. Tehát a vadász 6,5 km-t tesz meg a séta során. Ha 4 km-t 1 óra=60 perc alatt tesz meg, akkor az egyenes arányosság elve szerint 1 km-t 60/4=15 perc alatt, így 6,5 km-t 15*6,5=97,5 perc alatt tesz meg, tehát 97,5 percen át tart a sétakörútja.
Módosítva: 9 éve
0

Nem értem, hogy a teljesen jó választ miért nem fogadja el valaki, miért emeli ki "szótlanul" még egyszer. Nem hiszi el, hogy tényleg jó a válasz? Ha így van, itt ellenőrizheted:
https://www.geogebra.org/m/rNEsDDVa
0