Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
674
Két természetes szám különbsége 53.Elosztva egymással a kapott hányados 3 es a maradék 1.Határozd meg a két számot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

I. x-y = 53

II. `(x-1)/y` = 3

I. x = y+53

II. `(y+53-1)/y` = 3

2y = 52

y = `54/2` = 26

x = y+53 = 26+53 = 79

Ell:

`79/26` = 3; maradék 1.
0