Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
496
Egy munkás heti normája x darab alkatrész.Ha a munkás még 40 alkatrészt készitene,akkor heti normájának a háromszorosát teljesítene.Határozd meg az x számot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy munkás heti normája x darab alkatrész.Ha a munkás még 40 alkatrészt készitene,akkor heti normájának a háromszorosát teljesítene.Határozd meg az x számot!

x+40= 3x/-x
40= 2x/:2
20= x

Ell: 20+40= 60, ami valóban 20 háromszorosa

A munkás heti normája 20 db alkatrész.
Módosítva: 5 éve
1