Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
Feladat:
Ha az a valós számot 10-zel csökkentjük,majd az eredményt megduplázzuk,akkor ugyanazt az eredmenyt kapjuk,mint mikor a számot 3-mal osztjuk.Határozd meg az a számot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha az a valós számot 10-zel csökkentjük,majd az eredményt megduplázzuk,akkor ugyanazt az eredmenyt kapjuk,mint mikor a számot 3-mal osztjuk.Határozd meg az a számot!

(a-10) x 2= a/3
2a-20= a/3 / X 3
6a-60= a/-6a
-60= -5a/:(-5)
12= a

Ell: (12-10) x 2= 12 : 3
4= 4

Az a szám a 12.
0