Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Feladat:
1.Vencel és Dávid 60 matricát vásárolt.Dávid 12 marcikával vásárolt többet,mint Vencel.Határozd meg kétféleképpen a két gyerek által külön-külön vásárolt marcikák számát:
a)egy a×x+b=0 alakú egyenlettel ekvivalens egyenlettel
b)két kétismeretlenes lineáris egyenletbol allo rendszerrel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a, x+(x+12)=60

2x+12 = 60

x = 24 matricát vásárolt Vencel és 24+12=36 matricát vásárolt Dávid.

b,

I. x+y = 60

II. y = x+12

másodikat az elsőbe behelyettesítjük

x + (x+12) = 60

A megoldás menete innen, mint az a pontban

x = 24

y = x+12 = 24+12=36
0