Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek levezetéssel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Az eledásra szánt kukorica szállítási vesztesége 2 %. az eladott kukorica 18% át malátának, a maradékot takarmánynak adták el. Hány kg. a kukorica 2, 18 és a marádék % -a, ha a teljes mennyiség 6756 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Még ma vissza kéne küldenem
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A teljes mennyiség 6756 kg.

A veszteség 2 %, vagyis `6756*0.02` = 107,88 kg. Marad 6756-107,88 = 6648,12 kg

Malátának megy 18 %, azaz `6648,12*0.18` = 1196,66 kg

A többi 6648,12-1196,66 = 5451,46 kg megy takarmánynak.
0