Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
6545
Mekkora a 7 cm élű kocka köré írható gömbnek a sugara?Válaszát tizedes jegyre kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha
a - a kocka oldala
d - a lapátlója
D - a testátlója
akkor
a kockába írható gömb sugara = az élhossz fele = a/2
az oldalakat érintő gömb sugara = a lapátló fele = d/2
a kocka köré írható gömb sugara = a testátló fele = D/2

Számold ki a kocka testátlóját, és annak a fele a köréírható.
A kocka testátlója: a*gyök(3)
1

1600cm^2 = 4*Pí*r^2
400=Pi*r^2
127,32=r^2
11,28=r
tehát az átmérő 22,56 cm ---> nem fér bele
0