Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
755
Feladat:
Két szám összege 152.Ha a nagyobbik számot elosztjuk a kisebbik számmal,hányadosul 9-et,maradékul pedig 2-t kapunk.Határozd meg ezt a két számot!
Kétismeretlenes egyenletrendszerel kell megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I.x+y = 152

II. `(x-2)/y` = 9

I. x = 152-y

II. `(152-y-2)/y` = 9

150-y = 9y

10y = 150

y = 15

x = 152-15 = 137

Ell: `137/15` = 9; maradék 2.
0