Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hogy lesz?

Főoldal » Középiskola » Matematika
769
2x-9-0,5(2x-10) törtvonal x+4 egesz =0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Itt sem látszik jól, mi van a nevezőben és számlálóban, illetve egyetlen tört-e az egész? Zárójelezni kellene, vagy képen kellene látni az eredeti feladatot.. És mi az, hogy egész??
0

568.
0

568.
Kikötés: x+4 ≠ 0, vagyis x ≠ -4

Egy tört akkor nulla, ha a számlálója nulla:
2x - 9 - 0,5(2x-10) = 0
2x - 9 - (x - 5) = 0
2x - 9 - x + 5 = 0
x - 4 = 0
x = 4

Nem mond ellent a kikötésnek, ez a megoldás.

Érthető?
0