Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két pont távolsága és koordináta

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
Kaphatok segítséget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`d_(A-B)` = `root()((x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2)`

`d_(A-B)` = `root()((2-(-1))^2+(-6-(-2))^2)` = `root()(3^2+4^2)` = `root()(25)` = 5

Felezőpont:

P: `((x_B+x_A)/2;(y_B+y_A)/2)` = `((2+(-1))/2;((-2)+(-6))/2)` = `(1/2;-4)`
0