Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
548
Egyismeretlenes egyenlettel kell megoldani.Feladat:
Anya 4 kg almaert es 2 kg barackert 19 lejt fzetett.Számisd ki,mennyibe kerul 1kg alma es 1 kg barack tudva azt, hogy 1 kg barack 2 lejjel dragabb, mint 1 kg alma
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Legyen az alma kilója x lej, a baracké x+2 lej. Ekkor:

4x + 2(x+2) = 19

6x + 4 = 19

6x = 15

x = 2,5

Ellenőrzés:

Az alma kilója 2,5 lej; a 4 kg alma ára 10 lej; az barack kilója 2,5+2 = 4,5 lej; a 2 kg barack 9 lej, ez összesen 19 lej.
1