Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek léci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
x+˙(2,5+x)-˙(2x+2,5)EGYENÖ 5X
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia Krisztike!

Azok a pöttyök nem tudom mik lehetnek, de ha nem találod a megfelelő karaktereket, akkor képet is tölthetsz fel. Köszike! ;)

x + (2,5+x)-(2x+2,5) = 5x

x+2,5+x-2x-2,5 = 5x

0 = 5x

x = 0

Ell:

`0 + (2,5+0)-(2*0+2,5) = 5*0`

0 + 2,5-2,5 = 0

0 = 0
0

0