Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Nem értem a feladatot, kérlek segítsetek már.
Csatolom a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r most itt d lesz, így tanítják.

a,

`a_1` = 4

d = 5

`a_2` = `a_1` + d = 4+5 = 9

`a_3` = `a_2` + d = 9+5 = 14

`a_4` = `a_3` + d = 14+5 = 19

`a_5` = `a_4` + d = 19+5 = 24

b,

`a_1` = -8

d = 3

`a_2` = `a_1` + d = -8+3 = -5

`a_3` = `a_2` + d = -5+3 = -2

`a_4` = `a_3` + d = -2+3 = 1

`a_5` = `a_4` + d = 1+3 = 4

c,

`a_7` = `a_1` + 6d = -7

`a_(11)` = `a_1` + 10d = -15

kivonva egymásból a két egyenletet:

4d = -8

d = -2

`a_1` = `a_7` - 6d = -7 - `6*(-2)` = 5

`a_2` = `a_1` + d = 5+(-2) = 3

`a_3` = `a_2` + d = 3 + (-2) = 1

`a_4` = `a_3` + d = 1 + (-2) = -1

`a_5` = `a_4` + d = -1 + (-2) = -3

d,

`a_8` = `a_1` + 7d = 40

`a_(20)` = `a_1` + 19d = -20

mint a c feladatnál:

12d = -20-40 = -60

d = -5

`a_1` = `a_8`-7d = `40-(7*(-5))` = 75

`a_2` = `a_1` + d = 75 + (-5) = 70

`a_3` = `a_2` + d = 70 + (-5) = 65

`a_4` = `a_3` + d = 65 + (-5) = 60

`a_5` = `a_4` + d = 60 + (-5) = 55
1