Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
654
Gondoltam egy számra. a számot elosztottam
kettővel, ebből kivontam ötöt, majd a különbséget
néggyel megszoroztam. Az így kapott értékhez nyolcat
hozzáadtam. Eredményül pedig éppen az eredeti, gondolt számot
kaptam. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4(x/2-5)+8=x /zf
2x-20+8=x /öv
2x-12=x /-2x
-12=-x /:(-12)
12=x

Ell:
4(12/2-5)+8=12
:)
0