Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenlet rendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
Sziasztok ! A b) feladatban tudna valaki segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A második egyenletből:
x-3y=-1 /+3y
x=3y-1

Ezt beírva az első egyenletbe az x helyére:
3y-1+5y=7
8y-1=7 /+1
8y=8 /:8
y=1
Ezt helyettesítsük vissza az első egyenletbe:
x+5*1=7
x+5=7 /-5
x=2

Ellenőrzés:
Első egyenlet:
2+5*1=7 Ez jó
Második egyenlet:
2-3*1=-1 Ez is jó.
Megtaláltuk a jó megoldást.
0