Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlotlenseg,egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Oldjuk meg az egyenletet! (ellenőrzés)
3(x-2)=3-x-1
Oldjuk meg az egyenlőtlenséget!
21+7x-48 >2x-6-4(3-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)

3(x-2) = 3 - x - 1
3x - 6 = 2 - x /+x
4x - 6 = 2 /+6
4x = 8 /:4
x = 2

Ellenőrzés: 3 * (2 - 2) = 3 - 2 - 1
0 = 0

2.)

21 + 7x - 48 > 2x - 6 - 4(3-x)
-27 + 7x > 2x - 6 - 12 + 4x /+27
7x > 6x + 9 /-6x
x > 9

0