Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne segítség matekba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Nem feltétlen a megoldás kell hanem szeretném megérteni, hogy ezt hogy kell megcsinálni.
e: R -> R e(x) = x
g: R -> R g(x) = -3x
f: R-> R f(x) = 3x
h: R -> R h(x) = 4x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, függvény, függvények
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek gyakorlatilag egyszerű függvények, próbálom úgy írni, hogy érthető legyen.

e: R -> R
e(x) = x
Képzeld el úgy, hogy van egy "e" nevű gép, ami a zárójelben lévő számot átalakítja arra, ami a másik oldalon van.
Itt minden szám saját maga lesz/marad, tehát pl x = 100 esetén e(100)=100

g: R -> R
g(x) = -3x
Itt egy "g" nevű gépbe dobod be a számot, és amit kiad, az a szám háromszorosa lesz -1-gyel szorozva.
Tehát pl ha x=2, akkor
g(2)= -3*2=-6
g(10)=-3*10=-30

x helyére mindkét oldalon azt a számot kell írni, amire kíváncsi vagy.

f: R-> R
f(x) = 3x
h: R -> R
h(x) = 4x

Az utolsó kettőt ez alapján meg tudod oldani, ha nem megy, akkor írj!
1