Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
558
Egy számtani sorozat első eleme -5,9, a sorozat második eleme 2,4. Számítsd ki a sorozat 20. elemét és az első 20 elem összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`a_1` = -5,9

`a_2` = 2,4 = `a_1+d` = -5,9+d

d = 2,4 + 5,9 = 8,3

`a_(20)` = `a_1+19d` = `-5.9+19*8.3` = 151,8

`S_(20)` = `(a_1+a_(20))*20/2` = `(-5.9+151.8)*10` = 1459
0