Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkatétel

Főoldal » Középiskola » Fizika
965
Mekkora a súrlódási együttható a padló és a láda között, ha a 6m/s sebességgel ellökött láda 4m úton fékeződik le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Az én régi könyvemben, egy ilyen feladat van:
Ezt megoldottam. Ha gondolod ez alapján meg tudod csinálni!

"Mekkora a súrlódási együttható a padló és a láda között, ha a 6 m/s sebességgel
ellökött láda 4 m úton fékeződik le a vízszintes padlón? Mennyivel változik a
lendülete, ha a tömege 3 kg."
v0=6m/s, v=0, s=4 m
s=v0·t+(a/2)·t2
a=(v-v0)/t
a kettőből:
a=–6/t =>
4 m = 6t + (-6/t)/2·t2
t=4/3 s
a=-4,5 m/s2
a lassító erő F=m·a
m=3 kg
F= 13,5 N
súrlódási erő Fs=mű · Fny
A nyomóerő a súlyból származik, tehát 30 N
A súrlódási együtthatóra kapjuk: mű = 0,45
Az impulzusváltozás sima ügy: I=m·v
kezdeti impulzus (lendület) 18 kg·m/s
végső impulzus 0
A változás –18 kg·m/s.
0

Az a problémám, hogy nekem nincs megadva tömeg vagy súly. Ezért nem tudtam eddig megoldani, és sajnos a segítségeddel sem tudtam így megoldani még :(
0