Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Határozzuk meg az egyenes körhenger felszínét és térfogatát, ha alapkörének sugara és magassága:
a) r = 5 cm; m = 10 cm;
b) r = 12 cm; m = 15 cm;
c) r = 0,12 m; m = 3,5 dm;
d) r= 1,12 dm; m = 9,3 cm;
e) r = 21,51 cm; m = 2,51 dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


A = `2*r^2*pi+2*r*pi*m`

V = `r^2*pi*m`

a,

A = `2*5^2*3.14+2*5*3.14*10` = 471,24 `cm^2`

V = `5^2*3.14*10` = 785,4 `cm^3`

b,

A = `2*12^2*3.14+2*12*3.14*15` = 2036 `cm^2`

V = `12^2*3.14*15` = 6786 `cm^3`

c,

A = `2*0.12^2*3.14 + 2*0.12*3.14*0.35` = 0,354 `m^2`

V = `0.12^2*3.14*0.35` = 0,0158 `m^3`

d,

A = `2*11.2^2*3.14+2*11.2*3.14*9.3` = 1442,6 `cm^2`

V = `11.2^2*3.14*9.3` = 3665 `cm^3`

e,

A = `2*21.51^2*3.14+2*21.51*3.14*25.1` = 6299 `cm^2`

V = `21.51^2*3.14*25.1` = 36484 `cm^3`.
1