Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
1. Számítsd ki a háromszög területét, ha
a) a = 4 cm; ma = 5 cm

5. Számítsd ki a paralelogramma területét és kerületét, ha
a) a = 4 cm; b = 3 cm; ma = 2 cm;
b) a = 7,5 cm; b = 4,5 cm; mb = 6 cm;
2. feladatban: csak az a, kell
6. feladatban: csak a b, kell
9. feladatban: csak az a, b, kell
12. feladatban: csak az a, b, kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
PLS_PLS_PLS_PLS_PLS_PLS_PLS_PLS
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. a) a * ma : 2 = 4 * 5 : 2 = 10 cm2

5. a) T = a * ma = 4 * 2 = 8 cm2
b) T = a * mb = 4,5 * 6 = 27 cm2

2. a) mb = 5,4 cm ; T = 10,8 cm2

6. b) b = 4 cm; T = 21,6 cm2

9. a) T = 800 dm2
b) b = 3,75 m

12. a) T = 64 cm2
b) m = 3,5 cm


1