Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

575. matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
valakiiiiiii segítsen benne koszonomm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kikötések:
A nevező nem lehet nulla, tehát x≠1
Mivel a második nevező 3x-3 = 3(x-1), arra is ugyanez a kikötés.

A közös nevező 3(x-1)
3(x+1) - 2(x+1) / 3(x-1) = 1/3
szorozzunk 3(x-1)-gyel:
3(x+1) - 2(x+1) = x-1
3x + 3 - 2x - 1 = x - 1
x + 2 = x - 1
2 = -1
Ez sosem igaz, tehát nincs megoldás.
0