Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 576.feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Valaki segitene benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2(x-2,5)/x-3+1=1/x-3
a nevező miatt kikötéssel kezdünk: x-3≠0, amiből x≠3
mivel a két tört nevezője azonos beszorzok velük
2(x-2,5)+x-3=1 zárójelfelbontás
2x-5+x-3=1 ősszevonva:
3x-8=1 rendezve:
3x=9 amiből:
x=3
Az eredmény az lett amit kikötöttünk, tehát a feladatnak a kikötés miatt nincs megoldása
0