Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a kepet

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Csatoltam a kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koordinátageometriából tudjuk, hogy két pont távolsága:
`AB=d=\sqrt( (b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2 )`

Például:
`A(0;0), B(5;1)`
A fenti képlet alapján:
`AB=\sqrt( (b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2 )=\sqrt( (5-0)^2+(1-0)^2 )=\sqrt(26)=5.099`

Csatoltam a geogebrás "bizonyítékot" is. Ugyan ezt tedd meg a többi pontokra is, add össze ezeket a távolságokat és megkapod a kerületet.
0