Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb, henger feladat (8. a)

Főoldal » Középiskola » Matematika
708
1. Egy egyenes hasáb alapja egy derékszögű háromszög, melynek egyik befogója 7 cm, átfogója 11 cm hosszúak. A hasáb magassága 9 cm. Vázold fel a hasáb hálóját, számold ki a felszínét és a térfogatát!


2. Vázold fel a henger hálóját! Számold ki a felszínét és a térfogatát, ha alapkörének átmérője 8 cm, magassága 12 cm!



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
A:7cm
B:8.5cm
C:11cm
M:9cm

72+x2=112
49+x2=121 /-49
x2=72 /√
x=8.5cm

A=a·ma+M+a+b+c
A=7x8.5+9·(7+8.5+11)
A=298m2

V=a·ma/2·M
V=7·8.5/2·9
V=267.75cm3

2,
d=8cm
M=12cm
r=4cm

A=2·r²·π+M·2·r·π
A=2·4²·π+12·2·4·π
A=402.1cm²

V=r²·π·M
V=4²·π·12
V=603.2cm³
Módosítva: 5 éve
1