Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatolom a képet

Főoldal » Általános iskola » Kémia
410
Köszönöm aki segít.
1,2 feladat lenne .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömeg, mol
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

a, 1 mol metán az 16 g

b, 0,5 mol NaCl az `0.5*58.5` = 29,25 g

c, 3 mol `CO_2` az `3*44` = 132 g

2,

a, `M_(CaCl_2)` = `40+2*35.5` = 111 `g/(mol)`

b, `M_(Na_2S)` = `2*23+32` = 78 `g/(mol)`

c, `M_(Al_2O_3)` = `2*27+3*32` = 150 `g/(mol)`
0