Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kérem segítsen valaki.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1100
Mennyi festék kell egy 6,5 m hosszú, 45 cm átmérőjű oszlop lefestéséhez, ha 1m2-re 20 dkg festéket számítunk?

Köszönöm előre a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, henger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A = `(d*pi)*m` = `0.45*3.14*6.5` = 9,19 `m^2`

szükséges festék: `9.19*0.2` = 1,84 kg.
0