Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kongruencia rendszer megoldása

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
673
Neki kezdtem ennek a feladatnak, a kínai maradéktételt alkalmazva, de a végén, amikor ellenőriztem, észrevettem, hogy valami nem jó. Az első 3-nál kijön a maradék, viszont a 4-nél 6 lesz, és nem 3. Hol ronthattam el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kongruencia, diszkrétmatematika
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Majdnem teljesen jó, egyedül `M_4` inverzét számoltad el. Neked `4` jött ki, pedig `60*4 equiv 2\ (mod 7)`. A helyes inverz `x_4=2`. Innen `x=3*105*1+``2*140*2+``2*84*4+``3*60*2=``1907 equiv 227\ (mod 420)`.
0