Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen érteket vesz fel a(z) (1,6) és (10,−6) pontokra illesztett egyenes a 9 helyen?

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Milyen érteket vesz fel a(z) (1,6) és (10,−6) pontokra illesztett egyenes a 9 helyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A két pontot behelyettesítjük az egyenes általános egyenletébe:

I. 6 = 1*m+b

II. -6 = 10*m +b

I.-II.: 12 = -9m

m = `-12/9` = `-4/3`

I. 6 = `-4/3+b`

b = `22/3`

Az egyenes egyenlete tehát:

y = `-4/3x++22/3`

x helyére 9-et helyettesítve kapjuk meg a keresett y-t.:

`y = -4/3*9+22/3` = `-14/3`
0