Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Tudna nekem valaki segíteni?A Varga család burgonyát ültet Az első nap elültettèk a burgonya 1 harmad részét.A második nap az összes burgonya 1 negyed részét Mennyi maradt a harmadik napra ha első nap 12 kg burgonyát ültettek el.Köszönöm szèpen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első nap elültettek 12 kg burgonyát, ami az összesnek az `1/3`-a. Akkor az összes burgonya: `12*3` = 36 kg

Második nap elültették az `1/4` részét, ami `36*1/4` = 9 kg. Összesen tehát elültettek 12+9=21 kg-ot.

A harmadik napra maradt 36-21 = 15 kg burgonya.
1