Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat segitseg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
szeretnek segitseget ezekhez a feladatokhoz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Egynemű: `2x`, `-x/2`, `x^2`, y, `-2x^2`

A többi különnemű

2,

2x-1,5y+3,2x+4,2x+5,6y+y-x = 8,4x+5,1y = `8.4*2+5.1*(-1)` = 11,7

3a-2b+5b-6a-7a+8b-a-b = -11a+10b = `-11*(-1)+10*3` = 41

3,

2(a-2) = 2a-4

-3(4-a) = -12+3a

a(a-2) = `a^2-2a`

-4(b-3) = -4b+12

3(2a-1) = 6a-3

`(6-2x)*x` = `6x-12x^2`

4,

3x+3 = 3(x+1)

24-4x = 4(6-x)

`3a+6a^2-9` = `3(a+2a^2-3)`

2x-4 = 2(x-2)

9x+6 = 3(3x+2)

`a^3-2a+3ab` = `a(a^2-2+3b)`
0