Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet felírás

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Egy háromjegyű számban a középső a két szélső összegével egyenlő. A megfordítjuk a jegyek sorrendjét és ebből a háromjegyűből kivonjuk az eredetit, akkor 198-at kapunk, de ha a kettőt összeadjuk, akkor 968-at. Melyik ez a háromjegyű szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy háromjegyű számban a középső a két szélső összegével egyenlő. A megfordítjuk a jegyek sorrendjét és ebből a háromjegyűből kivonjuk az eredetit, akkor 198-at kapunk, de ha a kettőt összeadjuk, akkor 968-at. Melyik ez a háromjegyű szám?

x+198+x= 968
2x+198= 968/-198
2x= 770/:2
x= 385 (a középső szám valóban a két szélső összegével egyenlő)

Ell:
583-385= 198
385+583= 968

385 ez a háromjegyű szám.
0