Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
404
Sziasztok! Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ábra:
Bal oldalt savas / savanyú középen semleges jobb oldalt bázisos / lúgos

1)
Ha nem vagyunk biztosak ránézésre akkor számoljuk ki
PH= -lg[H+]= -lg (10^-6) = 6 Ez a savasabb
PH= -lg[H+]= -lg(10^-8)= 8

Ránézésre úgy lehet megmondani hogy a 10-nek a kitevője lesz egyenlő a PH-val

2)
A "savkonccentráció" kicsit érdekes megfogalmazás ha a konkrét savra mint: H2SO4, HCl, H3PO4 ...stb gondol akkor NEM mert léteznek olyan savak amik nem disszociálnak 100%-osan szóval lehet nagyobb a "savnak a koncentrációja" mégsem lesz nagyobb PH-jú. Ha pedig csak a H+ koncetrációjára akkor igaz minél nagyobb koncetráció annál kisebb PH akár még mínuszba is mehet

3) Ebben az esetben 0 deeee létezik negatív Ph is de itt a 0 a biztos válasz

4)
1dm 3 PH=4 HCl cH+=10^-4 cOH-=10^-10
1dm3 PH=10 NaOH cH+= 10^-10 cOH-= 10^-4 Teljesen semlegesítik egymást szóval PH = 7
0