Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorgeometria

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
430
Határozza meg az A(5,5,-3) ponton áthaladó és az XY síkra merőleges egyenes paraméteres egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha az `xy` síkra merőleges, akkor irányvektora a `z` tengellyel párhuzamos, például `\mathbf{v}=(0, 0, 1)`. A paraméteres egyenlet tehát:

`e: [[x],[y],[z]]=\mathbf{A}+\mathbf{v}t=[[5],[5],[t-3]]`, ahol `t in \mathbb{R}`
2