Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
990
Gondoltam egy számot megszoroztam kettővel hozzáadtam 12-őt az eredményt elosztottam 3-al majd kivontam belőle 15-öt így a gondolt számnál 52-vel kisebet kaptam. Melyik számra gondoltam?

Gondoltam egy számra, kivontam belőle 15-öt elosztottam 3-mal, hozzáadtam 12-t és az eredményt megszoroztam 2-vel, így a gondolt számnál 52-vel kisebb jött ki. Melyik számra gondoltam?

Melyik az a kétjegyű szám, amelyben a számjegyek összege 10, és amelyből kivonva a számjegek felcserélésével kapott számot 36-ot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szám
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Felírod ezt az egyenletet:
2x+12/3-15=x-52 (az elején a -15 nem a nevezőben, hanem külön van)
Miután elvégezted, megkapod, hogy x=123
Ha leellenőrzöd, akkor meglátod, hogy helyes a megoldás
b)
Ennél ez az egyenlet:
((x-15):3+12)*2=x-52
Ha elvégzed, megkapod, hogy x=198
Ezt is ellenőrizd majd le, hogy helyes-e
c)
Ezt is hasonlóan kell megoldani, mint a többit, de most nincs időm rá
Remélem azért tudtam valamennyit segíteni :)
Módosítva: 5 éve
0