Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

V és liter számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
653
Egy váza magassága 31 cm, átmérője 12 cm. Hány liter víz fér bele? V=? A=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, gyorsan, lecke
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A=2*π*r*(r+m)
A=2*3,14*6*(6+31)
A=1394,16 cm2

V=π*r2*m
V=3,14*62*31
V=3504,24 cm3
Ez átváltva 3,50424 dm3, ami 3,50425 liter.
0