Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
411
Sziasztok! Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. Ez igaz ezt a folyamatot autoprotolízisnek hívják DE csak 25 °Con
2. Ez hamis mert tegyük fel PH=2 az azt jelenti, hogy c(H^+) = 10^-2 mol/dm3 c(OH) = 10^-12 mol/dm3 mindkettő jelen van az oldatban.
3. Igaz Nekünk van Ph=5 cH+= 10^-5 nH+= 10^-7 Nekünk kell Ph=8 cH+=10^-8 10^-7/x = 10^-8 x=10dm3
szóval lehettséges de 1000-szeresére kell higítani
4. Igaz , de nagyon fontos hogy más hőmérsékleten ez MEGVÁLTOZIK!!! A víz autoprotolízisét befolyásolja a hőmérséklet változása és emiatt a "semleges" PH más érték lesz. Általában minden feladat 25°C-ra vonatkozik de ha nem akkor bizony számolni kell azzal hogy nem 7-es a semleges pont
5. Igaz
Módosítva: 5 éve
0