Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
430
2,4t tömegű vasdarabot 5C-ról 1500C-ra melegítünk fel. Mennyi energiát használunk fel ehhez?
A vas fajhője 464,8J/kg*C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Q=c*m*\Delta T`

`Q=464.8 J/(kg*°C)*2.4*10^3 kg*(1500°C-5°C )=1. 667. 702. 400 J`
Módosítva: 5 éve
0