Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-3=12 /+3
5x= 15 / :5
x=3

(x+18)*2 =10 / ()fb
2x+36 = 10 /-36
2x= -26 / :2
x= -13

6x-4 = 10 / kn
2

6x-4 = 2(10) / :2
2 2

6x-4=20 /+4
6x= 24 / :6
x= 4

3[7*(3x-4)-3] = 33 / ()fb
3(21x-28-3) = 33 / ()fb
63x-84-9 = 33 / öv.
63x-93 = 33 /+93
63x = 126 / :63
x= 2

3(x-3)+2(5x+3)-x+5 = 32 / ()fb
3x-9+10x+6-x+5 = 32 / öv.
12x+2= 32 /-2
12x= 30 / :12
x= 2,5



a c feladatnál a nevező elcsúszott bocsi

Módosítva: 5 éve
1