Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom megoldani ezeket a feladatokat:(

Főoldal » Középiskola » Fizika
435
1. 550 J munkával emelek fel egy 4 kg tömegű testet 8 m magasra. Mennyi lesz a sebessége?


2. Mennyi lesz a sebessége annak a 12 kg tömegű testnek, melyet 80 N erővel 10 méteren át
húzok, ha μ = 0,3

3. Egy rugót keserves 121,5 J munkával sikerült 45 cm-el összenyomni. Hány mm-t nyúlik, ha
24 dkg-ot akasztunk rá?


4. F = 80 N erővel húzok egy 5 kg tömegű testet 12 m úton, s az elért sebesség 14 m/s. Mennyi
a súrlódási erő munkája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
`W=550J`
`m= 4 kg`
`h=8m`
--------------------------------------------
`v=?`
`W-E_h=W_m`
`550J-m*g*h=1/2*m*v^2`

2.
`W=F*s=80N*10m=800J`
`\mu= 0.3`
`F_s=0.3*m*g=36N`
`W-W_s=W_m`
`800J-F_s*s=1/2*m*v^2`

3.
`W=121,5 J`
`\Delta x =0.45 m`
`m=0.24 kg`
--------------------------------------------
`x= ? mm`
`W=1/2*D*x^2->D=(2W)/x^2`

`F=m*g=0.24 kg *10 m/(s^2)=2.4 N`

`F=D*x->2.4N=((2W)/x^2)*x`

4.
`F= 80N`
`m=5 kg`
`s= 12 m`
`v=14 m/s`
--------------------------------------------
`W_s=?`
`W-W_s=1/2*m*v^2`
`80N*12 m - W_s=1/2 * 5 kg * (14 m/s)^2`

0