Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Oldja meg valós számok halmazán..
|2x-3|<2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
|2x-3| `lt` 2

I. 2x-3 `lt` 2 /+3

2x `lt` 5 /:2

x `lt` `5/2`

II. -2x+3 `lt` 2 /-3

-2x `lt` -1 /:-2

x `gt` 1/2

I: `x in RR | x in ] 1/2;5/2 [`

Ell:

x = 0; hamis

x = `1/2`; egyenlőség, hamis

x = 1; igaz

x = `5/2`; egyenlőség, hamis

x = 3; hamis

Grafikus megoldás:

(Ábra)

Azt kell keresnünk, ahol az abszolútérték függvény hol van a konstans függvény alatt.

I: `x in RR` | `x in ] 1/2 ; 5/2 [ `
0