Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítenétek matematikában

Főoldal » Általános iskola » Matematika
695
ez lenne a feladat

Két szám aránya 5:9 különbségük 280. Melyk ez a két szám ?
Nem annyira értem hogyan is kel kijönnie a megoldásnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Arányoknál érdemes részekre gondolni:
Egyik szám: 5rész
Másik szám: 9rész
Két rész közötti különbség: 9-5=4rész
Ha 4rész=280, akkor 1rész=280/4=70
Így a két szám: 5*70=350 és 9*70=630
0