Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első háromszög kerülete:
K=12+24+30=66

1. oldal:
66/12=5,5 - 99/5,5=18

2. oldal:
66/24=2,75 - 99/2,75=36

3. oldal:
66/30=2,2 - 99/2,2=45

eredmény:
a=18cm; b=36cm; c=45cm

ell:
18+36+45=99

A három oldalpár arányának azonosnak kell lennie:
18/12=1,5
36/24=1,5
45/30= 1,5
0