Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Tekintve hogy egy teljes kör 360⁰=2π radián, amiből 180⁰=π:
a, 60/180=x esetén
1/3=x, vagyis 60⁰=π/3
300/180=x esetén
5/3=x, vagyis 300⁰=5π/3

b, 2π/9 fokban (π=180⁰): 2*180/9=360/9=40⁰
5π/12 fokban (π=180⁰): 5*180/12=900/12=75⁰
0