Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
4945
Belefér-e egy 1600cm2 felszínű(gömb alakú) vasgolyó egy 20cm élű kocka alakú dobozba?Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1600cm^2 = 4*Pí*r^2
400=Pi*r^2
127,32=r^2
11,28=r
tehát az átmérő 22,56 cm ---> nem fér bele
2