Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom megcsinálni:(

Főoldal » Középiskola » Fizika
670
Egy 5 kg tömegű testet ellökök a vízszintes talajon.A súrlódási együttható értéke 0,4.Mekkora úton emészti fel a súrlódás a test energiáját?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
0.5*5*v^2=5*g*0.4*s

2 ismeretlen van, kellene tudni az ellőkés sebességét
vagy, ha paraméteres megoldás kell, akkor csak át kell rendezni
Módosítva: 5 éve
0

A súrlódási erő munkája: `W=mu*m*g*s`

A test mozgási energiája (az ellökés pillanatában) `E_m` = `1/2*m*v^2`

`mu*cancel(m)*g*s` = `1/2*cancel(m)*v^2`

A test tömegétől nem függ a megtett út, ellenben az ellökés sebességétől függ. Ezt talán saját tapasztalat is mutatja, hogy nem mindegy, milyen kezdősebességgel lökjük el a testet, hogy közelebb/messzebb jusson el.

0