Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez még le maradt.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
572
10 g kalciumbol hány g kalcium-oxid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A kalcium moláris tömege: 40g
Az oxigéné: 16g
A kalcium -oxidé (CaO) 40+16=56g
10g kalcium az 10/40=1/4 mol
Ebből 1/4 mol CaO keletkezik, aminek a tömege: 56*1/4=14g
1