Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kémia!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
637
1. 11g szén-dioxidot hány g szén elégetésével nyerhetünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A szén moláris tömege: 12 g
Az oxigéné: 16 g
A CO2-é: 12+2*16=44 g
11 g szén-dioxidunk van, ami 11/44=1/4 mol
Ez 1*1/4 mol szénből, és 2*1/4 mol oxigénből keletkezett.
1/4 mol szén tömege: 1/4*12=3g
0