Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
340
Az eredmény ott van csak azt nem tudom hogy hogyan jött ki.
Hogy jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
10,

1 mol argon, ami 40 g, az `6*10^(23)` db atomot tartalmaz.

Nekünk van 10 g argon, ami éppen a negyede.

14,

69 g nátrium az `69/23` = 3 mol

3 mol kénben is ugyannnyi atom van, ez pedig `3*32` = 96 g

15,

254 g réz az `254/63.5` = 4 mol

4 mol ezüst tömege `4*108` = 432 g

16,

ha 5 mol tömege 60 g, akkor

1 mol tömege `1/5*60` = 12 g. Ez pedig a szén lesz.

17,

Ha 0,5 mol tömege 28 g, akkor

1 mol tömege `1/0.5*28` = 56 g; ez a vas lesz.

18,

`0.6*10^(23)` db részecske, az `(0.6*10^(23))/(6*10^(23))` = 0,1 mol

0,1 mol anyag tömege 3,1 g

1 mol anyag tömege `1/0.1*3.1` = 31 g; ez a foszfor lesz.

Az atomtömegeket a periódusos rendszerből kell megnézned.
0