Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
449
Az eredmény ott van csak azt nem tudom hogy hogyan jött ki.
Hogy jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
13,

84 g vas az `84/56` = 1,5 mol

21 g lítium az `21/7` = 3 mol

A lítium kétszerannyi mol, abban kétszerannyi atom van.

3,

`3*10^(24)` = `30*10^(23)` = `5*6*10^(23)` db atom, az 5 mol.

4,

`(1.5*10^(23))/(6*10^(23))` = 0,25 mol

5,

1 mol N-atom tömege 14 g

2 mol Natom tömege `2*14` = 28 g

6,

1 mol klóratom tömege 35,5 g

0,25 mol klóratom tömege `0.25*35.5` = 8,875 g

7,

4 g hélium az 1 mol

0,5 g hélium az `0.5/4` = 0,125 mol

8,

197 g arany az 1 mol

985 g arany az `985/197` = 5 mol

9,

1 mol fluoratom, ami 19 g, `6*10^(23)` db részecske

`2*10^(23)` db részecske tömege pedig `(2*10^(23))/(6*10^(23))*19` = 6,33 g

10,

`12*10^(23)` = `2*6*10^(23)` db részecske az 2 mol

1 mol brómatom tömege 80 g

2 mol brómatom tömege `2*80` = 160 g

11,

1 mol kénatom, aminek a tömege 32 g; tartalmaz `6*10^(23)` db részecskét

16 g kénatom akkor tartalmaz `16/32*6*10^(23)` = `3*10^(23)` db részecskét.
Módosítva: 5 éve
0